Previous Page  4-5 / 8 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4-5 / 8 Next Page
Page Background

Ændringer i vores samfunds- og arbejdsforhold gør, at

flere har hjemmearbejdsdage og større tendens til at

handle online, hvilket betyder, at de hverken kommer

ud for at spise eller snacke, mens de færdes i bybilledet.

Det tærer på især restaurationsbranchen. Samtidig er det

blevet populært at have madpakke med, når man spiser

uden for hjemmet, eksempelvis på arbejdspladsen. Igen

noget, der giver udslag i foodservicebranchen.

Men hvad er det så, vi vil komme til at se mere af? Hvad

er det, der sker internationalt, som vi måske kan hente

inspiration fra?

Nye måder at spise – og få fat i maden på

En af de nye tendenser er ”restauranter uden stole og

stole uden restauranter”. Den traditionelle måde at

drive restaurant på bliver her udfordret. Vi vil se flere

restauranter uden mulighed for at få et bord – men i

stedet med en dygtig og højprofileret kok, der laver den

lækreste mad, man kan tage med hjem. Billige lokaler,

hvorfra maden kan hentes eller udbringes. Højkvalitets

convenience-food fås allerede flere steder, og det er

noget, vi vil se meget mere til fremover.

En anden trend er private kokke, der laver mad, som

andre kan købe og spise hjemme. Internationalt findes

der flere netværk af ”private kokke”, der laver mad, man

kan bestille og få leveret ved ens private spisebord. Der

findes flere apps, hvor ”kokkene” poster deres menuer,

som kunderne kan bestille og betale, hvorefter maden

leveres eller afhentes i privatkokkens hjem.

Det spås, at udbringning af mad bliver et af de områder,

der vil udvikle sig heftigt de kommende år. Droner er

allerede begyndt at dukke op som pizzabude, og flere

andre tester lige nu muligheden for at bruge droner til

madudbringning.

Mere grønt – også på nye græsgange

Vi har allerede set, hvordan grøntsager og erstatnings-

produkter overtager kødets plads i mange retter. Men

vi har tilsyneladende kun set toppen af isbjerget. Det

spås, at grøntsager vil indtage den dominerende plads på

tallerkenen – det gælder også den mad, man får serveret

uden for hjemmet. Kødet vil fylde stadigt mindre og i

flere tilfælde helt være udeladt. Ikke blot på vegetariske

restauranter og køkkener, men også lige fra større kæder

FOODTRENDS

2017

For godt 30 år siden kom sushien til Danmark. For ca. ti år siden be-

gyndte vi alle at spise cupcakes og drikke smoothies, og for tre-fire år si-

den væltede en yoghurtisbølge ind over landet. Men hvad er næste trend?

Hvad vil vi se mere af i løbet af 2017? Vi er dykket ned i en international

rapport om 2017-foodtrends i restaurations- og hotelbranchen og giver

jer her et indblik i, hvilke trends vi skal være opmærksomme på.

Tekst: Louise Lindberg

Foto: Joanna Boj

fortsættes >